6. den Borovice

07.08.2014 10:58

Včerejší výstup na královský hrad Bezděz, byl spestřen konstatováním Sajtny, že tam letos již byl dvakrát a že je milovník hradů a historie vůbec :-)... Po dvoukilometrovém , těžkém výstupu,kdy zejména z trenérů lilo tak, že pokud by byl například Jirka pověšen na větev, mohli by se pod ním ostatní sprchovat :-)...  Seřadili jsme se na nádvoří, Sajtna vzhlédl na hradby mocného hradu a prohlásil, "tak tady jsme teda nebyli, to byl asi Bezděd" :-))...

Prohlídku jsme měli s průvodkyní, která zaujatě hovořila a seznámila nás s historií hradu , po vystoupení na nejvyšší věž hradu , které se někteří odmítli zůčastnit, jsme udělali společné foto a kochali jsme se výhledem na okolní nádhernou krajinu, která byla velikou inspirací i pro velikána mezi romantickými básníky Karla Hynka Máchu.

Po těchto romantických chvílích jsme se odebrali již do tvrdé reality a odjeli do nedalekého Bakova nad Jizerou,kde jsme se střetli s místním dorostem v prvním přátelském utkání tohoto roku. Soupeř, byl celkově starší, ale domluvili jsme se, že zápas rozložíme na 3 krát 30 minut, kdy první třetinu odehraje dorost, posílený o tři starší žáky, druhou odehrají starší žáci posílení o tři dorostence a třetí třetinu odehraje opět dorost. Soupeřů bylo dohromady 13, takže ten hrál 90 minut v sestavě stálé. Kluci do zápasu vstoupili sebevědomě, drželi balon na svých kopačkách, kontrolovali hru a dostávali se i do šancí, které však i s pomocí tyče a břevna domácí obrana s obtížemi odvracela. Až v závěru první třetiny pláchl Kuba Maroušek, který spolu s Petrem Dvořáčkem nastoupil v útoku a podél brankáře rozvlnil síť za brankářem soupeře poprvé. Druhou třetinu odehráli zejména starší žáci a čekali, jsme , že domácí v tuto část utkání nasází dostatek branek, aby v utkání zvítězili. Naše kluky jsme však velice podcenili a i když nakonec přeci jen dvakrát inkasovali, dokázali se soupeřem držet krok, byli nebezpeční a celkový obraz hry byl od nich snad ještě lepší než od dorostenců v první třetině. Dokonce zásluhou chytré branky Davida Balouše vsítili jeden gol a do poslední třetiny se šlo za stavu 2:2. 

Do poslední třetiny jsme opět nasadili dorostence, ale tentokrát bylo prvních 10 minut pod taktovkou domácích, naši kluci začali hrát individuálně, drbali a hráli si na hvězdy. Až po bouřlivé reakci trenéra J. a přeskupení a prostřídání, si kluci opět uvědomili, že jen kolektivní výkon může vést ke kýženému výsledku, začali se opět hýbat, včas přistupovat k soupeři a hrát jako jeden muž. Na hře se to ihned projevilo, kluci opět začali v zápase dominovat , dostávali se do šancí a nejprve Petr Dvořáček vsítil branku na 3:2, aby domácí definitivně dorazil bombou do šibenice Kuba Maroušek.

Zvítězili jsme tedy 4.2, kluci si zvedli sebevědomí a ukázali, že budou hrát pěkný fotbal.

Po návratu se šlo na večeři ke které bylo tentokrát pečené kuřátko s bramborovou kaší, nutno říct, že výtečné a po večeři opět regenerace v bazénu.

Dnes ráno přišli na řadu opět galeje, kluci toho již mají dost, ale vše se jim vrátí při těžkých pozimních bojích. 

K obědu dnes bude čína a k večeři pizza.