7. den Borovice

08.08.2014 15:19

Včerejší den byl pro chlapce poznamenán rozbitým konvektorem v kuchyni, takže se nedočkali své vysněné pizzy, ale kuchař narychlo vyrobil něco jako buřtguláš. Odpolední herní trénink zpestřily rozběhy ve sprintu. Tuto disciplínu ovládl časem 7,54 Kuba Maroušek, druhý skončil Lukáš Sadloň časem 7,66 a třetí doběhl David Balouš časem 7,93 vteřiny.

Herní trénink byl věnován nácviku presingu, kombinace a zapojení krajních beků do útočných kombinací.

Hřebem celého dne, týdne a pravděpodobně i celého posledního roku, byla však účast obouch trenérů při večerním fotbálku. Trenéři chtěli svým svěřencům názorně předvést, jak by si představovali útočnou činnost mužstva a tak se spolu postavili do útoku červených. Chlapci se sice před zápasem i během začátku utkání pohrdavě pochechtávali, někteří nejmenovaní (Šimon), slibovali zejména Jirkovi, že mu brzy nasadí housle a zcela ho zesměšní, avšak brzy jim zamrzl úsměv na rtech :-)... Na hřišti existovalo vlastně jen jedno mužstvo, červená vlna za vlnou se valila na branku zelených a gól za gólem přibíval za zády zeleného brankáře :-)... Trenéři chlapcům ukázali nejen nesporný fotbalový um, ale dokázali je i vzdělat v jiných oborech, než jen ve fotbalovém presingu a zakončování. Chlapci si rozšířili obzory například v zoologii, když na názorných příkladech pochopili, jakou rychlostí napadá sršeň a jakou naopak čmelák. Ukázali jsme jim i historii letectví, neboť útok F 16, je opravdu jiný než útok Manfreda von Richthofena na svém trojplošníku :-). Výsledek těchto drtivých výpadů, byl však nakonec podobný, kdy "sršeň" Pavel překonal "čmeláka" Jirku jen o jednu branku-Pavel 6 přesných zásahů, Jirka rozvlnil 5 krát ! Pro chlapce bylo představení obou trenérů jistě přínosem, hoši potřebují příklad a vzor :-). Zároveň pro ně bude jistě i poučením, neboť pokora je některým cizí a tak když v průběhu hry nasadil Jirka jesle právě Šimonovi a vyzval tím ke skorování Bodla, Šimon ležel a plakal :-). Pro statistiky- konečný výsledek byl 20:3 .

Pátek je dnes velice nabitý, ráno bylo opět věnováno posilování a nabírání fyzické kondice. Trénink byl zpestřen o předposlední disciplínu-vrh koulí, kterou vyhrál výkonem 12,74 metru Kuba Maroušek, druhé místo obsadil Milan Rzounek výkonem 12,51 a třetí skončil David Balouš, který svou obří kouli vrhl do dálky 12,43. Po obědě ke kterému byli zapečené těstoviny, následovala poslední disciplína desetiboje Maraton. Ve skvělém závodě zvítězil Petr Dvořáček , před Michalem Patočkou a třetím Kryštofem Kratochvílem.

Od 17.30 nás dnes čeká zápas proti dorostu Jiviny a poté vyhlášení ankety Fotbalista roku. S výsledky vás seznámíme zítra.