FC Jílové - FK Týnec nad Sázavou

29.09.2015 08:23

2 : 2 ( 0 : 1)

V 8 . kole jsme doma přivítali nedaleký Týnec a vzhledem k tomu, že jsme byli sousedy i v tabulce , dalo se očekávat vyrovnané utkání, což se nakonec potvrdilo. Soupeř měl oproti nám výhodu v tom, že na rozdíl od nás nastoupil s drtivou většinou starších dorostenců, my jsme chtěli proti tomu postavit na misku vah větší fotbalovost. A do zápasu jsme opravdu vstoupili velice dobře, ze začátku jsme drželi míč, dobře kombinovali, včas k soupeři přistupovali a vypadalo to, že je jen otázkou času, kdy se jedna ze šancí ujme a brzy se dostaneme do vedení.Bohužel jsme po cca 20. minutách začali být nedůslední, hra se vyrovnala i hosté se začali dostávat do šancí a jednu z nich, zcela volný Unger proměnil ve vedoucí gól Týnce a bylo to 0:1. My zcela vypadli z role, do poločasu jsme se již na nic nezmohli, prohrávali jsme souboje a zejména středem zálohy soupeř chodil doslova jak chtěl. Do poločasu se již skóre nezměnilo a tak v kabině čekalo na chlapce tornádo. Chlapci byli nabádáni trenérem takovým způsobem, že vrchy hory Bohdalce pukaly a jedna z maminek při krmení svého děcka v městském parku zděšením upustila láhev s mlékem . 
Do druhého poločasu jsme bohužel opět nevstoupili dobře a hosté nám hned ve 48. minutě odskočili na dvoubrankový rozdíl, když jsme nepokryli Marvana a ten po rohu hlavičkoval přesně a bylo to 0:2. Naštěstí s nepříznivým vývojem a otáčením zápasů máme bohaté zkušenosti, tak jsme postupně brzy prostřídali daší borce a ukázalo se, že kvalita střídajících hráčů je u nás obrovská a kluci opět ukázali své velké srdce a to, že se nikdy nevzdávají. Nejprve se konečně letos v 55. minutě trefil kanonýr loňské sezony Kuba Maroušek a po pěkné nahrávce Lukáše Hrobníka prošel z pravé strany do vápna a nechytatelno ranou k tyči snížil na 1:2. Měli jsme tedy plno času na otočení výsledku, ale hosté dobře bránili, navíc stále zlobili z brejků a čas nemilosrdně ubíhal. My jsme se stále více tlačili do vápna hostů, ale žádná z řady šancí se pořád nechtěla ujmout, hosté se v posledních 15 minutách jen bránili, zdržovali, kouskovali hru, ale nakonec jsme se přeci jen dočkali alespoň vyrovnání. V 89.minutě agilní Mára Štrach vybojoval míč na levé straně, pronikl do vápna, nacentroval na nabíhajícího Kubu Marouška, který míč jen lehce srazil za sebe, kde se zjevil zcela osamocený muž víkendu Pepa Antoš a přesnou bombou na zadní tyč prostřelil vše a odšpuntoval gejzír nadšení a vyrovnal na 2:2.
S výkonem tentokrát příliš spokojeni být nemůžeme, ale zato kluci ukázali obrovskou vůli a skvělý charakter a to je leckdy mnohem důležitější. Dnes rozhodně bylo a za to je klukům třeba poděkovat. Příště k srdci přidáme i důslednost a lepší souhru a pojedeme si do Teplýšovic pro další tři body:-).