FC Jílové x Litavan Bohutín

24.03.2014 12:35


2 : 2 ( 1 : 1 )

Na první jarní mistrovský zápas jsme se těšili a zároveň , vzhledem k obrovským absencím, vzhlíželi s určitými obavami. Nicméně kluci prokázali, že se kvalitní a tvrdá zimní příprava vyplatila a i s řadou mladších žáků v sestavě, záložníkem v bráně a obráncem v útoku vyplatila a kluci byli mnohem fyzicky zdatnějšímu soupeři více než vyrovnaným soupeřem. Výsledkově to sice úplně nevyšlo, soupeř vytěžil z minima maximum, ale herně jsme v zápase byli určitě lepším a fotbalovějším týmem o čemž svědčí nejen dvě branky po krásných a vypracovaných šancích, ale i další řada neproměněných velikých šancích.
Soupeř byl ale velice zdatný, těžil zejména ze svých fyzických předpokladů a hrál jednoduchý fotbal nákopy na svého kapitána, kterému většina našich borců sahala sotva po prsa. Do žádných šancí jsme ale hosty nepouštěli, obava z nově sestavené obrany byla naprosto zbytečná, kluci to zvládli opravdu velice dobře.
Od začátku se naši kluci vysokým pressingem do soupeře zakousli a jejich napadání dělalo Litavanu velké problémy. Měli jsme určitě více ze hry, dostávali se na dostřel, hromadili jsme množství rohových kopů, centry létaly do vápna zprava, zleva, ale hostující obránci a brankář všechny naše příležitosti, někdy se štěstím, likvidovali. A jak to tak bývá, udeřilo na druhé straně. Hosté po zbytečném faulu kousek od rohového praporku kopali volný přímý kop, ostrý, velmi dobře kopnutý míč se točil do vápna a smolař dne Michal "Sajtna" Patočka, nešťastně míč napálil do vlastní sítě- 0 : 1...
Kluci se ale nesložili, dál pokračovali v pěkné kombinační hře a jejich snaha byla odměněna, kdy nejhezčí akci dne , zakončil nekompromisně, po nahrávce Petra Dvořáčka, obounohý míčový kouzelník Marek Štrach a vyrovnal na 1 : 1.
Tak skončil i první poločas.
Ve druhém jsme viděli opět velice zajímavý fotbal, který už byl ale fotbalově víceméně vyrovnaný, neboť na našich chlapcích se přeci jen z náročného stylu začala projevovat únava a již jsme herně tolik nedominovali. Ale obrana fungovala velice dobře a hosty jsme do šancí vlastně vůbec nepouštěli. Naopak naše brejky do otevřené obrany byli stále velice nebezpečné. Jeden takový brejk , proměnil chladnokrevně, dnes velmi dobře hrající Petr Dvořáček, který konečně přestal po velice hlasité, asi minutové slovní masáži, drbat a jeho výkonu to ohromně prospělo. Lukáš Sadloň zachytil špatnou rozehrávku soupeře, vysunul nabíhajícího Petra, který nekompromisně zavěsil a vedli jsme 2 : 1.
Hra poté dlouho probíhala stejně, soupeř nakopával dlouhé míče na svého kapitána a my podnikali brejky do otevřenější obrany, ale bohužel i přes veliké šance rozhodující gol nedali.
A jak už to tak bývá, udeřilo na druhé straně. Jeden z dlouhých balonů, nešťastník Michal P. odhlavičkoval místo do lajny balon přímo do středu k nohám hostujícího kapitána, který se přehnal přes dvojici záložníků Fík a Fík a táhlou střelou vyrovnal na 2:2. Bodlo plachtil vzduchem jako slovenská veverka, ale na míč nedoplachtil :-)....
Ještě jsme přeskupili síly, vrhli poslední zbytky sil do útoku, hrdinou dne se mohl stát Marek Štrach, ale ve své druhé velké šanci bohužel přestřelil

a chvíli na to rozhodčí zápas ukončil.
Viděli jsme ale velice zajímavý zápas, kluci si dokázali, že hrát umí i bez řady opor a na hřišti se většina vydala ze všech sil a na svůj výkon můžou být právem pyšní.