FC Jílové x SK Slaný

12.05.2014 12:27

 1 : 1 (0:1)

Na třetí zápas s absolutní špičkou naší skupiny jsme se tentokrát absolutně nesešli, neboť se nám křížil zápas jak s Kostelcem, tak i se Slavií, takže jsme byli bez 99 z Kostelce i bez brankáře. Navíc někteří byli pryč na prodloužený víkend, kapitán Maroušek stále nemohl s pohmožděným kotníkem běhat a Mára se ráno probudil s teplotou 38,2. Ze zápasu jsme tedy měli oprávněné obavy,ale kluci, kteří přišli se semkli a podali nejlepší výkon v sezoně. Od začátku jsme hráli kombinačně s celoplošným presingem a hosty jsme za celý zápas téměř nepustili k balonu. Zejména první poločas jsme hosty zcela přehráli a navíc si vytvořili řadu velikých šancí, které jsme však naprosto trestuhodně zahazovali. Bohužel tristní koncovka je naším největším jarním problémem, kluci se nedokážou prosadit z ani těch největších příležitostí a když si k tomu přidáme ještě gól víceméně vlastní, je z
jednoznačného zápasu další zbytečná ztráta. Ale naštěstí hrajeme v klidném středu tabulky, takže nás výsledky příliš netíží a můžeme se plně věnovat pilování herního projevu a ten byl včera výtečný.

Kluci hráli jako Barcelona v dobách své největší slávy a velice dobrého soupeře, který nás na podzim zcela přehrál a nepustil do jediné příležitosti, tentokrát odsoudili do role honičů míče, který téměř nikdy nedohoní:-).
Výkon plný pohybu a v ďábelském tempu hosty velice zaskočil a vlastně za celý zápas na něj nedokázali reagovat. Klukům, kteří měli k dispozici pouze jediného střídajícího mladšího žáka Máru s horečkou, ve druhé půli zákonitě začala s blížícím se koncem zápasu docházet pára, občas se již zkazila i jednodušší přihrávka, ale přesto jsme dokázali alespoň zaslouženě vyrovnat. Na posledních 10 minut jsme ještě zoufale přeskupili řady a asi 3 minuty před koncem jsme se konečně prosadili, když Bodlo vysunul Pápru do vápna a ten hostujícího brankáře konečně prostřelil a určil konečný stav zápasu na 1:1.
Slova uznání k našemu výkonu měl po zápase jak rozhodčí, tak i hostující trenéři, kteří sportovně uznali, že dnes měli veliké štěstí a měli dle průběhu odject s debaklem. Fotbal se ale hraje na góly a ty jsme dneska nedávali.
V zápase kluci podali kompletně všichni velice dobré až vynikající výkony, ale musím zejména vypíchnout a ocenit přístup kapitána Marouška a Máry Štracha. První jmenovaný obětavě nastoupil s pochroumaným kotníkem a statečně se postavil alespoň do brány a druhý jmenovaný i s horečkou , ač omluven přesto přišel a chtěl hrát. Navíc podal na hřišti velice dobrý výkon plný agresivity a chybělo jen malinko, aby v závěru dokonce rozhodl o našem vítězství. Klobouk dolů před přístupem a výkonem všech, doufám, že jsme již konečně našli optimální sestavu a příští týden skvělý výkon potvrdíme v Novém Strašecí a přivezeme domů tři body.