FC Jílové x Slovan Velvary

26.05.2014 07:34

 0 : 0


V předposledním kole jsme doma přivítali mužstvo Slovanu Velvary, které je v tabulce před námi a chtěli navázat na naše poslední zlepšené výkony a opět bodovat. Soupeř byl velice vyspělý, s 10 kluky ročníku 99. V živé paměti jsme stále měli podzimní zápas na půdě soupeře, ve kterém jsme sice 2:1 zvítězili, ale zejména v obranné fázi to hodně hořelo a my museli velmi děkovat skvělému výkonu Matěje v bráně .
Tentokrát jsme do utkání nevstoupili tak, jak jsme si představovali, hosté včas přistupovali k našim klukům již při rozehrávce, naše hra postrádala přesnost a zejména dobrý pohyb bez balonu a vzhledem k tomu, že se totéž dá říct i obráceně, hrál se prvních cca 20 minut úporný a nehezký fotbal bez větších šancí. Oba soupeři pouze několikrát vystřelili z velké dálky propagační střely, se kterými si však oba golmani bez problémů poradili.
Z důvodu laxnosti a nepříliš velkého nasazení některých hráčů jsme prostřídali a střídající kluci do hry přinesli velké oživení a konečně jsme začali být nebezpeční a zápas začal mít grády. Naši převahu, zejména v útočné fázi odstartoval paradoxně gól, který po Kryštofově přímém kopu z pravé strany vstřelil dnes velice agilní Mařena, ale hostující pomezní zabránil uznání branky odmáváním velice sporného ofsajdu.
Od té doby jsme byli až do konce zápasu mnohem nebezpečnější, ale bohužel nám tentokrát nebylo přáno. Velvarskou obranu zaměstnával zejména Pítr, který se rval jako lev a obrana hostů s ním měla obrovské problémy. V největší šanci první půle se tedy ocitl Pítr, kterého pěknou průnikovou přihrávkou vyzval Kryštof. Pítr běžel sám na golmana, ten jeho střelu vyrazil do strany, kam dobíhal Pája na kterého zívala jen zcela prázdná brána, ale bohužel v největší šanci v historii fotbalu selhal a přestřelil :-).
O poločase byla v kabině bouřka zejména na výkon některých mladších hráčů u kterých to vypadalo, že se přišli na hřiště jen lehce vyklusat. Bez maximálního nasazení, zodpovědnosti a bojového srdce nejde hrát fotbal na žádné úrovni.
Kluci si poločasové "nabádání" trenéra vzali k srdci a druhou půli odjezdili na 100%. Takhle by to mělo vypadat ale celý zápas a bez "nabádání" ! Nejde odehrát dobrý zápas jen s tím, že makat budou jen někteří a ostatní se povezou, krajský přebor je kvalitní a těžká soutěž, ve které je většina soupeřů na dobré úrovni a pokud v ní chceme uspět, tak dřít musí úplně všichni na 100%.
Druhá půle již byla fotbalově výrazně kvalitnější z obou stran i trenér soupeře své ovečky o poločase důrazně "nabádal" :-) a bylo to jen ku prospěchu fotbalu. Hra se většinou odehrávala v soubojích uprostřed pole, ze kterých vycházeli zálohy s úspěchem střídavě, nicméně v útočné fázi jsme byli mnohem nebezpečnější my, zejména díky spolupráci Kryštofa s Pítrem, ze které se rodili naše veliké příležitosti, ve kterých však vynikal zajména hostující gólman a Pítr pálil jednu příležitost za druhou. A když mu v této činnosti zdatně sekundoval i dnes jinak velice agilní Pája, který ani podruhé v naprosto shodné situaci, jako v první půli, netrefil prázdnou bránu, nelze se divit, že na světelné tabuli svítili stále jen dvě velké , červené nuly.
Hosté se také snažili zápas rozhodnout, ale naše, dnes skvěle pracující obrana , je do žádné vyložené šance nepustila. A když už míč prošel, tak si s ním bez problémů poradil suverénní Matěj v brance.
V závěru zápasu jsme ještě mohli vydolovat tři body, když nejprve nádhernou bombou z dálky ohrozil hostující bránu dnes skvělý Milan. Jeho bomba, která jen o centimetry minula levou tyč brány musí hučet v uších hostujícího brankáře ještě teď a názorně mu předvedla jak se museli cítit obránci Sevastopolu za druhé světové války když jejich město ostřelovalo železniční dělo Dora :-).
A v poslední minutě ještě málem přivodil zástavu srdce hostujícímu trenérovi Pítr, kterého vyzval k samostatnému náběhu opět Kryštof, ale jeho lob přes brankáře z prázdné brány stačil vykopnout jeden z obránců a zástavu srdce tím pádem měl pro změnu trénér domácích :-).
Zápas tedy skončil 0:0, ale nutno říct, že se rozhodně bylo na co dívat. Kluci se proti velice dobrému soupeři opět ujistili v tom, že jsou na dobré cestě a jsme velice rádi, že se mužstvo snad již definitivně dostalo do herní pohody a kluci vědí, že jsou schopni fotbalem bavit sebe i přítomné diváky. V posledním kole jedeme do Kladna a věříme, že sezonu zakončíme dobrým výkonem a třemi body.