FC Řeporyje x FC Jílové

27.03.2013 07:12

4 : 1 ( 2:1)

Druhý mistrovský zápas,druhá porážka 4:1,ale naprosto jiný výkon,za který se chlapci opravdu nemusí stydět.
Proti soupeři, kterému většina našich borečků, kromě Šimona sahala maximálně po prsa :-)jsme odehráli velmi dobrý zápas, ve kterém jsme byli po většinu zápasu jasně lepší, ale bohužel vinou neproměňování 100% šancí jsme z něj bodově opět vyšli naprázdno.
Kluci na soupeře vlétli jako velká voda, většinou drželi balon i přes velmi hrbolatý terén velmi dobře kombinovali a byli u každého míče dříve než těžkopádně hrající soupeř.
Kluci z Řeporyjí spoléhali na dlouhé míče za obranu, ale kluci si tyto situace většinou dobře pohlídali a agresivním presinkem nutili soupeře k chybám. Výborných prvních dvacet minut korunoval nádherným sólem "ala Messi", kdy se s balonem u nohy promotal z levé strany mezi třemi obránci soupeře, Mára Štrach a z úhlu prostřelil domácího brankáře 0:1.
Bohužel byla to naše jediná gólová radost v zápase. Soupeř po chvilce po naší chybě vyrovnal na 1:1 a těsně před koncem z přísně nařízené penalty zvýšil na 2:1.
Pokud jsme v první půli byli lepší, tak ve druhé jsme herně soupeře přejeli jako Šinkanzen vyřazené nádraží. Ale ta koncovka!!
Zamíchali jsme sestavou a do útoku vysunuli Popiho a Šimona, útok za útokem se valil na domácího brankáře. Začali se rodit šance, ale ani ty nejvyloženější nedokázal žádný náš střelec proměnit. Domácí brankář čaroval jako Martin Vaniak proti Ajaxu Amsterodam a v obrovských šancích si na něm vylámali zuby i v těch nejvyloženějších šancích postupně a opakovaně Popi, Kryštof i Šimon. Když už se zdálo, že je jen otázkou času kdy se nám podaří vyrovnat, zaúřadoval domácí pomezní rozhodčí, kdy zastavil Popiho, který běžel sám na brankáře a vymyslel si naprosto nesmyslný ofsajd. A z protiútoku se prosadil soupeř z ojedinělé pěkné kombinační akce a zápas rozhodli na 3-1.

V závěru ještě domácí potrestali naší chybu a dali branku na 4-1.
Může nás hřát alespoň fakt, že po zápase při gratulování soupeři,domácí trenér uznal,že jsme byli lepší a kluky pochválil za předvedený výkon. Kluky jsme pochválili i my trenéři a už se těšíme na turnaj do Francie,kde to domácím frantíkům pořádně osladíme :-).