FK Radošovice - FC Jílové

21.09.2015 07:27

1 : 2 (0:2)
 

V dalším mistrovském kole, jsme zavítali na lesní hřiště FK Radošovice. Soupeř, i když má zatím pouhý jeden bodík, vzbuzoval některými výsledky respekt a evidentně záleží na tom, jak se sejdou. Dnes to vypadalo, že se sešli, neboť i když jsme byli po většinu zápasu lepším mužstvem, hráli domácí organizovaně a disciplinovaně a rozhodně jsou ve skupině horší mužstva. Zejména první půle se odehrávala v naší plné režii, kluci drželi balon, nechali domácí borce běhat bez balonu a i když domácí před vápnem zaparkovali "autobus" a nebylo lehké se přes úpornou obranu dostat, přeci jen jsme zejména křídelními kombinacemi několikrát ve velkých příležitostech ohrozili domácího brankáře, avšak bohužel Šimon, Hrobas i Pítr své velké šance nezamířili mezi tyče a domácí tvrz dlouho odolávala. Radošovice vlastně naši branku ohrozili jen ze standartek a nebo dalekonosnými střelami, které však Pavel zneškodnil. Nakonec díky našemu stálému tlaku domácí obrana povolila a v poslední pětiminutovce zápasu, jsme si vytvořili rozhodující náskok. Nejprve nám pomohl domácí, jinak výtečný brankář, když ve 40. minutě chytil, položil a opět chytil míč asi metr ve vápně a následoval nepřímý kop, který Kryštof posunul na Šimona a ten bombou prostřelil vše a bylo to 0:1. Druhou a vítěznou branku jsme vstřelili v 45.minutě, když Pavel Syrový rychle rozehrál dlouhým výkopem na Pítra, míč mezi domácími stopery propadl a Pítr se v nájezdu nemýlil a zvýšil na 0:2.
Za tohoto stavu se šlo do kabin, chlapce jsme upozorňovali na to, že domácí se nevzdají a budou chtít s výsledkem ještě něco udělat a chtěli jsme aktivní hru dopředu a přidání dalších pojišťovacích branek.
Povedlo se to jen částečně, neboť aktivní jsme byli, obrovské šance jsme si vytvořili, ale bohužel je nedokázali proměnit a když už jsme gól po krásné akci Bodlem vsítili, zastavil nás nesmyslně praporek domácího pomezního. A tak přeci jen přišel trest. V posledních 15 minutách jsme se dostali pod domácí tlak, nejdříve skvělým zákrokem první vážnou domácí příležitost zlikvidoval Pavel Syrový, ale v 85. minutě přeci jen udeřilo, když po rohovém kopu, jsme byli nedůrazní v odkopu míče a domácí míč do naší branky přeci jen dotlačili 1:2.
Závěrečných 5 minut zápasu bylo napínavých, ale kluci nezpanikařili a domácí do žádné šance už nepustili a tak si zcela po zásluze odvážíme další tři body. Dnes mne mrzí hlavně neproměněné příležitosti, protože zápas jsme mohli rozhodnout mnohem dříve a dohrát ho v klidu. Je to však i velikým mládím našeho týmu, důležité je, že kluci hrají dobře, ukazují pěkný fotbal a baví jím skvěle sebe i diváky. Síla na proměnění velkých příležitostí přijde časem :-).