Kablo Kročehlavy x FC Jílové

02.06.2014 07:39

  3 : 1 ( 3:1)



V posledním mistrovském kole starších žáků jsme zavítali do Kladna, na místní Kablo. Přivítalo nás hezké počasí, krásně upravený trávník a také nějaké velice žoviální a hlasité individuum, ze kterého se nakonec vyklubal trenér místních žáků.
Tím bohužel výčet příjemných či zábavných událostí skončil.
Zápas se od začátku hrál úporný, se kterým naložili výrazně lépe domácí, kteří si absolutně nic nekomplikovali a pokyny svého trenéra ve sledu"ukopni, přeruš, nakopni, utíkej" , plnili dokonale. A my jim v této činnosti zdatně pomáhali nepřesnou rozehrávkou a až neuvěřitelnými chybami v obranně, kdy jsme domácím všechny tři góly doslova darovali na zlatém podnose.
Na první branku, kterou jsme obdrželi již ve třetí minutě, jsme záhy dokázali odpovědět Markem Štrachem, který nadvakrát překonal domácího gólmana, když mu míč hlavou za obranu prodloužil Sajtna a vyrovnal na 1:1.
Gól nás povzbudil, kluci se snažili kombinačně domácí překonat, drželi míč na svých kopačkách a určovali tempo zápasu. Bylo jen otázkou času, kdy nepříjemnou domácí obranu překonáme, ale bohužel v největší šanci selhal Pítr a tak v závěru poločasu jsme v rychlém sledu dvakrát naprosto selhali v obraně a domácí tohoto zaváhání nemilosrdně využili.
Do druhé půle jsme přeskupili řady, vysunuli stopera Sadloně do útoku, domácí doslova přišpendlili k vápnu, ale bohužel nás domácí obrana do žádné větší akce nepustila. Domácí hrající jen a jen na udržení výsledku, vše přizpůsobili tomuto cíli a i za cenu některých brutálních zákroků výsledek nakonec udrželi.
Bohužel po dnešku chápu, proč to s naším fotbalem vypadá tak, jak vypadá, když i v soutěži žáků, v zápase, kdy ani jednomu mužstvu vůbec o nic nešlo a kluci se měli hrou zejména pobavit, jsou pokyny domácího trenéra takové, že své svěřence nabádá k neustálému faulování pokyny "přeruš", za každý nechutný faul své svěřence chválí, chce po nich, aby jen nakopávali míče, chválí za zdržování, za pokusy o kombinaci jim nadává a po zápase se ještě sníží k provokativním a "chytrým" řečem. Vůbec mne nepřekvapilo, když po zápase první co bylo, je, že sháněl pivo.
Faktem nicméně zůstává to, že jsme se přes tento způsob hry absolutně nedokázali prosadit a vlastními chybami soupeři vítězství darovali.
Klukům ale tímto za přístup v celé sezoně musíme poděkovat, víme, že jsme na dobré cestě a i dnes to pro kluky byla velká zkušenost, kterou v budoucnu zúročí. Mnohé čeká přechod do dorostu, za který již skoro všichni celou sezonu hráli, takže jsou na tento krok důkladně připraveni a určitě ho dobře zvládnou a budou si fotbalem dělat jen a jen radost.