Ligmet Milín - FC Jílové

26.10.2015 09:13

0 : 2 ( 0:1 )

V dalším mistrovském kole jsme jeli do vzdáleného Milína a tentokrát jsme měli jen tři borce na lavičce, neboť byl nemocný Pepíček a zraněný Sajtnička. Po blamáži v minulém kole doma s Bohutínem, jsme udělali určité změny v rozestavení i na hřišti a musím říct, že tentokrát se změny vydařili. Kluci odehráli proti silově mnohem vyspělejšímu mužstvu vynikající utkání, prezentovali se kompaktním výkonem, po většinu utkání dávali snaživým domácím lekci z fotbalovosti, předvedli se jako vyspělé mužstvo se zažitým a fungujícím systémem a po zásluze jsme si odvezli důležité tři body. Důležité bylo, že jsme se tentokrát téměř vyvarovali individuálních hrubek, které nás v minulých zápasech stáli plno bodů. Do první půle sice vstoupili domácí sebevědomě, vědomi si svých fyzických předpokladů, ale jejich tlak jsme ustáli bez větších potíží a začali jsme přebírat otěže utkání, které jsme pevně uchopili a již do konce nepustili. Naše rychlá kombinační hra dělala domácím velké problémy, začali jsme si vytvářet veliké příležitosti, ale domácí držel nad vodou skvělý výkon jejich brankáře a taky štěstí. Ale ve 36. minutě již udeřilo, kdy skvěle hrající Pluhař vnikl po narážečce s Dvořáčkem do vápna, jeho střelu dokázal ještě domácí gólman vyrazit, ale nejlépe se zorientoval Peričevič a přesnou ranou vsítil první branku utkání a zaslouženě jsme vedli 0:1...
Do půle jsme již další šance proměnit nedokázali, ale v kabině se tentokrát spíše chválilo, protože kluci hráli prostě dobře.
A druhý poločas byl z naší strany snad ještě lepší. Domácí jsme téměř nepustili k míči, byli jsme u všeho dříve a dokázali jsme vyhrávat většinu soubojů, navíc jsme opravdu dobře kombinovali a dostávali se do velikých šancí, které jsme však jednu po druhé, již tradičně, zahazovali. Domácí se tedy stále drželi na dostřel i když herní projev tomu vůbec neodpovídal a vyrovnat mohli v 76 minutě, kdy domácí pomezní rozhodčí pustil asi dvoumetrový ofsajd domácího útočníka, ten běžel sám na Syrového, který mu skvěle zmenšil střelecký úhel a jeho morda málem zabila nic netušícího anglického buldočka, který vesele aportoval klacíky na nedalekém svahu :-).... Ale boží spravedlnost tentokrát udeřila téměř okamžitě, kdy bojovník Mucks v 77. minutě vystihl domácí rozehrávku ve středu pole, rychle posunul na rozeběhnutého Peričeviče, kterému v tandemu na jediného domácího nešťastníka ještě běželi Maroušek s Hrobníkem, ale Peri se okolo něj přehnal jako rozjetý Šinkanzen a nádherným lobem "ala Poborský" překonal bezmocného brankáře Levíčka, který se jen smutně díval, jak mu padající list z kopačky střeleckého hrdiny dne, padá do branky 0:2! V závěru jsme se sice zbytečně zatáhli, ale serii rohových kopů jsme dokázali odvrátit a zaslouženě vyhráli.
Bohužel došlo v poslední minutě k nešťastné události kdy v souboji jeden z domácích obránců přišlápl skvěle hrajícímu Hrobníkovi prsty u nohy a následné vyšetření odhalilo zlomený prst. Obrovská smůla, škoda pro celé mužstvo a zejména pro Lukáše, který se s mužstvem skvěle zžil a začal podávat výtečné výkony. Přejeme Lukymu brzké uzdravení. 
Zápas kluci odehráli výtečně a dali zapomenout tím nejlepším způsobem na prohru v minulém zápase. Skvěle hoši, jen tak dál.