PFA - Dorost Jílové „B“

02.11.2015 08:57

 2:4 (1:4)

Na poslední kolo podzimního zápasu jsme zajížděli na půdu Povltavské fotbalové Akademie, kde zatím odehrál tento tým pouze dva zápasy a oba vyhrál, venku naopak vše prohrál. Už toto naznačovalo před utkáním, že nebudeme mít lehké potvrzení prvního místa po podzimní části a že domácí budou notně posilněni.

Do utkání jsme nastoupili s jednou změnou v zadních řadách, kdy jsem nechal odpočívat Jirku Procházku, který se nám zranil v posledním utkání, na jeho místo se posunul David Šér a spolu se svým kamarádem Lukášem Sadloňem tvořili obávanou stoperskou dvojici.

Do utkání jsme vstoupili velice aktivně a hned v úvodu utkání jsme z toho těžili, kdy z pravé strany prošel do vápna Dominik Švihel a otevřel skóre zápasu, než jsme se stihli na lavičce doradovat měnilo se skóre podruhé a to když krásně hlavou poslal za záda domácího gólmana míč Petr Dvořáček, který se nezapoměl asi třikrát zkontrolovat zda mu to nerozhodilo jeho krásně načesanou patku :-). 6“ minuta vedeme 2:0. Hosté když hrozili, tak pouze z rychlých brejků, kdy jsme nechávali zbytečně volný střed hřiště, ale nebylo to nic s čím by si naši obránci, či Kuba Prchal v bráně neporadili. V 16“ minutě, kdy jsme opět z pravé strany, která hostům dost „hořela“ udeřili potřetí a  náš „pan střelec“ Jirka  Škoda zvyšuje krásnou střelou na 3:0. Hostům ovšem o dvě minuty později vyšla akce, kdy jsme zbytečně ztratili míč na půlce hřiště a snížili na 1:3. My ale máme jako Slavie taky svého Škodu, takže ve 24 minutě už jsme zase vedli o tři branky. 1:4. Hned poté byl ve vápně falouvaný Mára Štrach a rozhodčí (mimochodem ročník 98), který pískal celý zápas výborně, na to, že řídil vlastně své vrstevníky nařídil pokutový kop. K němu se postavil sám faulovaný Mára a jak to tak bývá, asi urazil fotbalového boha a kopl míč přesně do míst, které jsou pro golmana ideální a ten penaltu vyrazil. Marek mohl klidně večer poradit Ďurišovi, že tento den faulovaným a zároveň exekutorům nebylo přáno.

Druhá půle byla jak obrácená strana mince...kluci ukolíbáni vedením a vidinou slíbeného obědu na závěr podzimní části přestali hrát, přestali jsme být důrazní a první u balonu, pokud jsme míč na kopačkách měli, snažili jsme se přes soupeře přejít housličkami, ale to nebyla ve většině případů cesta k úspěchu. Od 50 – 65 jsme vystřídali naše 4 koně, ale ani čerstvé síly nám nepomohly k větší přesnosti přihrávek. Soupeř už jen korigoval výsledek na 2:4, kdy měl ještě v závěru slibnou šanci, kdy po naší hloupé malé domu zahrával nepřímý volný kop, který naštěstí skončil na břevnu naší brány.

Tento zápas jsme nakonec zvládli i když druhou půli né moc koukatelným fotbalem, ale i tak jsme si v kabině mohli zakřičet že jsme po podzimu co??? Ták jsme první no a cooooo, no a coooo no a co-o-o-o :-).

Základní sestava: Prchal – Sadloň – Šér – Jelínek – Petržílek – Rzounek   – Štrach –Švihel- Škoda – Polák- Dvořáček

Střídali: Mucks  – Janošov – Procházka - Antoš