Sokol Nové Strašecí x FC Jílové

18.05.2014 18:50

3 : 4 ( 1:3)

Týden poté co kluci předvedli fotbalové galapředstavení proti SK Slaný, jsme jeli na hřiště souseda v tabulce, do Nového Strašecí. Bohužel jsme měli opět poslepovanou sestavu, nastoupili pouze s jedním hráčem na střídání a i vzhledem k tomu, že nás soupeř na podzim u nás doma přežehlil a porazil 0:3 a to jsme hráli v papírově mnohem lepší sestavě i proto jsme jeli na utkání s velkou pokorou.
Výkon v minulém týdnu, ale klukům dodal obrovskou sebedůvěru a na hřiště vlétli jako roj rozzuřených sršňů a během 20 minut domácí doslova rozebrali na součástky. Hra plná pohybu, narážeček a zakončení lahodila oku i náročného diváka. Ti méně nároční dorazili na zápas až při třetí brance :-)...
První gól vsítil Kryštof, který si narazil kousek za půlkou míč se Sajtnou a poté si udělal z domácích hráčů tréninkové kužely, prolétl přes čtyři a podél vybíhajícího brankáře suverénně otevřel příběh dnešního utkání 0:1.
A za chvilku bylo ještě veseleji, protože Kryštof ve středu pole opět vymotal soupeře, nahrál do vápna mezi beky na skvěle nabíhajícího Filipa, který si míč posunul, vypálil, brankář míč jen vyrazil před sebe, kde se zjevil dnes velice agilní Emil a už pro něj nebyl problém míč dorazit do prázdné brány 0:2.
Po dalších několika minutách Emil sklepl míč Sajtnovi na jeho silnou levačku a ten krásnou bombou o tyč rozezvučil zvony vítězství potřetí 0:3!
Zběsilé tempo však hoši nemohli vydržet celou dobu a i vývoj skóre zapříčinil, že kluci polevili, pressink již nebyl tolik důrazný a pečlivý a i v naší obraně se začala objevovat okénka. Domácí nejsou žádní nazdárkové a tak jich začali zejména pravou stranou využívat a asi 10 minut před koncem půle snížili na 1:3 po pěkné akci z pravé strany.
Do půle se již nic podstatného nestalo i když několik náznaků tam domácí měli, neboť vycítili šanci. 
O poločase jsme chlapce důrazně nabádali k mnohem zodpovědnější defenzivě a věděli jsme rozhodně proč. 
Druhá půle začala a proběhla vlastně až do konce zápasu dle scénáře, který napsal první poločas. My zodpovědně bránili, domácí se tlačili do útoku a tím se mu otevírala okénka v obraně, do které jsme my podnikali rychlé brejky. Bohužel jsme se z našich příležitostí prosadit nedokázali a tak se trefili domácí a ze zápasu bylo drama 2:3. Domácí začali hrát ještě víc na riziko, a to se jim vymstilo, neboť po jednom z brejků vysunul Filip Petra a ten se nevídanou ranou z téměř nulového úhlu tentokrát trefil přesně 2:4 . Ještě že má tak vytříbenou techniku :-).
Pokud jsme si mysleli, že to domácí definitivně zlomí, tak jsme se ale mýlili. Domácí ještě zabrali, hráli už jen dlouhé nákopy na své rychlé , vysunuté hráče a po jednou povedeném překopu naší obrany se domácí útočník k míči dostal dřív než trošku váhající Bodlo a znovu snížil na rozdíl jediné branky. Definitivně mohl rozhodnout Kryštof a poté Mára, ale jejich parádní střely skončily těsně nad domácí brankou. Nám však ještě zatrnulo při střele domácího záložníka, kterou Bodlo fantasticky očima vytlačil na roh, který jsme naštěstí bez problémů odvrátili a za chvilku již rozhodčí utkání ukončil.
Myslím, že jsme v napínavém utkání vyhráli zaslouženě, neboť jsme byli fotbalovějším mužstvem a měli určitě i víc šancí a koneckonců vsítili i o jeden gól více :-). Domácí si však zaslouží velikou pochvalu za velké srdce díky němuž se dokázali zvednout po drtivém nástupu a třech direktech v rychlém sledu, po kterých by se zvedl již jen pouze Rocky Balboa a Alexej Petrovič Meresjev:-)..