Sokol Sedlec-Prčice - FC Jílové dorost

18.05.2015 08:22

2 : 1 (0:1)

 

Na zápas do Prčic, jsme jeli bez jediného staršího dorostence, zato s pěti staršími žáky. Zápas se nám herně příliš nepovedl, přesto jsme sahali po bodu a nakonec ho smolně nezískali. Na krásném prčickém hřišti se však nehrál hezký fotbal, domácí na nás vyrukovali s velkou bojovností, tvrdostí a jednoduchým nakopáváním míčů za naší obranu a my se vlastně až na pár drobných výjimek nedokázali dostat k naší typické hře plné pohybu a narážeček s postupným přechodem do útoku.  Celý zápas byl vlastně stejný, domácí se jednoduše dostávali nákopy za naši obranu, ve středu hřiště vyhrávali většinu soubojů, a když už jsme je občas i kombinačně překonali, pomohli si taktickým faulem, který zcela apatický rozhodčí tu trestal, tu netrestal. Dobrým výkonem nás držel Martin Šmejc, který vytáhl ze své mošničky několik skvělých zákroků, když dokonce dokázal svým laserovým pohledem vytáhnout i penaltu a to dokonce asi 318 metrů nad břevno, což je novým světovým rekordem a překonalo to dokonce i legendární penaltu Kuby Marouška loni na mezinárodním turnaji  . A protože se domácí ne a ne prosadit, udeřilo, jak už to bývá na druhé straně, když Bodlo posunul míč mezi beky na sprintujícího Marouška a ten se nemýlil 0:1! Hned za minutu to mohli mít domácí ještě těžší, když si dvojice Bodlo-Maroušek svou souhru zopakovala a tentokrát bohužel Kuba mířil těsně vedle. Za tohoto stavu se šlo do kabin, kde jsme velmi důrazně chlapce nabádali ke zvýšení aktivity, leč jak ukázal průběh druhé půle, bylo to házení hrachu na zeď. 

Domácí do druhé půle vlétli s odhodláním utkání otočit, ještě víc přitvrdili a začali naši obranu překonávat. Jejich koncovka však byla naprosto žalostná a tak je vysvobodil až kanonýr Sajtna, který do jednoho z centrů vložil svou černou kštici tak nešťastně, že přehodil i bezmocného brankáře a srovnal na 1:1. Průběh zápasu se neměnil, my se nedokázali dostat z letargie a tak to bylo čekání na vítězný gól soupeře. A ten přišel v 82. minutě, když centr do vápna tentokrát už střídající Pavel Syrový v brance podběhl a domácí útočník pohodlně do prázdné zavěsil a bylo to 2:1. Kluci se v závěru přeci jen vzchopili a dostali se do třech velkých šancí, když zejména ta první byla neuvěřitelná. Kryštof zakroutil přímý kop z cca 25 metrů přesně do šibenice domácí branky, od břevna se míč odrazil do hlavy padajícího brankáře, od jeho hlavy ven, kde dobíhal Kuba Maroušek a ten hlavou trefil břevno i podruhé. V 89. minutě ještě kopal přímý kop Sajtna, zakroutil ho přesně na hlavu Marouška, domácí obránce ho za ruku ve vzduchu otočil, ale letargický rozhodčí dělal, jako by se nic nedělo a jasnou penaltu neodpískal. A tak jsme prohráli 2:1, dle průběhu utkání asi zaslouženě, leč velice smolně.

Příště doma přivítáme poslední Rožmitál a budeme muset navázat na předchozí výkony, abychom zvítězili a odrazili se k definitivní záchraně, takhle jako v Prčicích to však nepůjde.