Závěrečný den, Borovice 2015

07.08.2015 22:09

Soustředění se nám nachýlilo ke konci a závěrečný den byl plný důležitých událostí, včetně vyhlášení výsledků Fotbalista roku, závěrečná disciplína Olympijského sedmiboje a zápas proti staršímu dorostu Kosmonos - vítězům krajského přeboru.

Ráno jsme ihned po snídani odjeli do Kosmonos na zápas. Po výprasku od Jablonce, jsme tentokrát čekali ještě větší ranec, ale chlapci nás tentokrát výkonem velmi potěšili. Zápas se hrál na tři třetiny, v první a třetí jsme proti soupeři nasadili sestavu nejsilnější, ve druhé třetině sestavu spíše sestavu žákovskou. Silnější sestava odehrála s domácími naprosto vyrovnaný zápas , který jsme nakonec prohráli 1:2, když naši vedoucí branku vstřelil Kuba Maroušek. Prostřední třetina byla nad naše síly na hřišti a chlapci dostali asi 5 golů. Výsledek není vůbec důležitý, kluci si ověřili, že se můžou měřit s kýmkoli. 

Po návratu, bazén, oběd (kuřecí čína s rýží a česnečka) a závěrečná herní tréninková jednotka a poté poslední disciplína sedmiboje - Maraton.

Po těžkém zápasu a tréninku, v šíleném vedru byla představa dlouhého běhu pro většinu kluků nepředstavitelná a chlapci protestovali, nicméně nakonec až na tři zraněné na start všichni nastoupili a podali skvělý výkon. První do cíle dorazil Petr Dvořáček, druhý doběhl Michal Patočka a na třetím místě se umístil Jakub Nesvadba. Tyto výsledky nakonec rozhodli o tom, že Olympijským vítězem se stal s 35 body Petr Dvořáček, stříbro bral s 38 body Kuba Nesvadba a celkové třetí místo vybojoval Jakub Maroušek se 40 body. 

Po maratonu následovala rehabilitace v bazénu, večeře ( přírodní kuřecí řízek s bramborem) a po večeři vyhlášení výsledků ankety Fotbalista roku 2014/2015.

Výsledky se vyhlašovali v řadě kategorií, jako první si pro vítězství v kategorii Železný muž (nejvíc absolvovaných treninkových jednotek) došel Josef Antoš, před druhým Jiřím Boreckým a třetím Janem Bodlákem (kluky dělil jediný trénink).

V anketě gólový asistent v kategorii SŽ zvítězil Kryštof Kratochvíl (33 asistencí), před druhým Márou Štrachem (24 as.) a třetím Pavlem Syrovým (18 as.). Ve stejné kategorii , ale v dorostu bral vítězství opět Kryštof Kratochvíl s 10 asistencemi, druhý byl Petr Dvořáček (4) a třetí Jakub Maroušek (3).

Další byla anketa střelec roku, ve SŽ zvítězil Pavel Syrový s 31 góly, druhý byl Marek Štrach (27) a třetí skončil Kryštof Kratochvíl (25).Střelec roku v dorostu byl jednoznačný a 26 branek Kuby Marouška je opravdu úctyhodný výkon. Druhý skončil Petr Dvořáček (4) a třetí Kryštof Kratochvíl (3).

Následovala anketa obránce roku - v kategorii SŽ, vyhrál Michal Patočka s 252 body, druhý byl Filip Mucks (231) a třetí Emil Cienciala (194).

V kategorii dorostu bral vítězství Šimon Pluhař (226 bodů), před Lukášem Sadloňem (225) a Michalem Patočkou (198).

Poslední kategorií bylo vyhlášení nejprestižnější kategorie - Fotbalista roku - v kategorii SŽ skončil třetí Pavel Syrový (455 bodů), druhý Marek Štrach (492b.) a vítězem se stal Kryštof Kratochvíl s 522 body.

Fotbalistou roku v kategorii dorostu se stal Jakub Maroušek s 307 body, druhý skončil Kryštof Kratochvíl s 302 body a třetí Josef Antoš s 254,5 bodu.

Soustředění je u konce a celá sezona na začátku. Pokud by měla kopírovat soustředění, tak věřím, že bude velice úspěšná, kluci byli skvělí a jménem celého realizačního týmu jim za jejich přístup k tréninku velmi děkuji.